Handleiding

Zoektips & -tricks

Op deze website vind je in een handomdraai de leukste activiteiten in de regio!

Zoek je een activiteit maar weet je niet goed hoe dit moet? Lees hieronder dan enkele handige zoektips!

 

Zoeken via de homepagina

Op de homepagina krijg je een voorsmaakje van het aanbod aan cultuur- en vrijetijdsactiviteiten in je regio.

 • Maak gebruik van de zoekbalk als je snel wil verfijnen op datum en/of plaats. Je kan er ook een trefwoord ingeven, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar meer info over een evenement waarover je al gehoord hebt. Snel even op het vergrootglas klikken en klaar!  
 • Een andere eenvoudige manier om snel je gading te vinden zijn de categorie-blokken op de beginpagina. Door de woorden onder 'DOEN', 'KIJKEN EN LUISTEREN', 'BEZOEKEN', en 'UiT MET KINDEREN' aan te klikken, krijg je een overzicht van de verschillende soorten activiteiten. 
 • Op onze startpagina hebben we ook alvast een aantal evenementen voor je uitgelicht; activiteiten die zo leuk zijn dat we ze niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Geregeld bundelen we daar ook verschillende activiteiten in een bepaalde categorie of met een specifiek thema voor je samen. Zo krijg je bijvoorbeeld in één klik alle zomerfestivals in het Meetjesland te zien.

Zoeken via de agenda

Heb je een duidelijke voorkeur wat betreft de plaats, het moment of de soort activiteit?
Filter het agendaoverzicht dan…

 • op datum
  Aan de hand van de zoekfilter 'WANNEER' kan je makkelijk aanduiden op welke dag je iets wil gaan doen. Is dat vandaag, morgen, het komende weekend of wil je graag een overzicht van de hele maand krijgen? Gewoon aanduiden! Zoek je een activiteit op een specifieke datum? Klik dan op het kalendertje en markeer de dag of periode die je in gedachten hebt.
 • op plaats
  Verknocht aan je eigen gemeente of toch zin om de rest van het Meetjesland te gaan verkennen? Kies makkelijk je gemeente uit de lijst bij 'WAAR', of duidt er meerdere tegelijk aan. Als je geen specifieke locatievoorkeur ingeeft, krijg je een overzicht uit de hele Meetjeslandse regio. 
 • op soort activiteit
  Ook in de agenda zelf kan je via de lijst onder 'WAT' nog gaan filteren op de aard van de activiteit. 

We hebben ten slotte ook nog enkele bijzondere filters die in geen enkele van bovenstaande categorieën passen. Verfijn bijvoorbeeld je zoekopdracht als je activiteiten zoekt die leuk zijn “Voor Kinderen” of die deel uitmaken van het ‘Gratis Aanbod’! Bovenaan het kalenderoverzicht kan je ervoor kiezen om langlopende reeksen of permanente bezienswaardigheden te verbergen in je op maat gemaakte lijst. 

Toch iets te nauwkeurig gezocht? Je kan een filter makkelijk weer verwijderen door op het 'x'-je te klikken in je filteroverzicht

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland