Workshop religieus erfgoed

Erfgoed

De IOED Meetjesland en Erfgoedcel Meetjesland dragen de erfgoedzorgers een warm hart toe. Als uitsmijter bij de Nacht van de Meetjeslandse Kerken bieden we hen een interessante workshop aan. We hopen je daarmee te inspireren om blijvend actief zorg te dragen voor ons religieus erfgoed.

We starten met de inventarisatie van het roerend erfgoed. Je leert een lijst opmaken met de belangrijkste kenmerken van een object. Dat kan een nuttig beheersdocument zijn.
Een tweede luik behandelt het onderhoud van het gebouw. Dat is essentieel voor de bewaartoestand van de inboedel en beperkt diverse calamiteiten.

Tot slot leer je de kneepjes van het vak om een expo te ontwikkelen. Hoe maak je publiek warm voor een bezoekje? Hoe houd je het erfgoed onder de aandacht?

We geven het woord aan experten roerend en onroerend religieus erfgoed. Ook vrijwilligers lichten hun ervaringen toe.
Opgelet! Deelname is gratis maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is verplicht via info@comeet.be. Als je inschrijft, neem je deel aan de drie onderdelen van de workshop.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart parochiaal Centrum 't Kerkplein
Kerkplein 4
9900 Eeklo
zaterdag 11 december 2021 van 09:30 tot 12:30

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland