Winterwandeling Burkel / Kleit

Landschapswandeling van 10 km in het Maldegemse drevenlandschap tussen Kleit en Vossenhol, begeleid door Dominique Van Wijnsberghe. Onderweg houden we een paar keer halt en zal streekgids Dominique wat beknopte informatie verstrekken over de Slag om Burkel (1918), waar graaf Francis de Meeus en majoor Victor van Strydonck beiden een aandeel in hadden. We komen ook wat meer te weten over het prachtige landschap met zijn dreefstructuur. De wandeling start om 13.45 uur in de cafetaria van sporthal De Berken, Kleitkalseide 109a te 9990 Maldegem-Kleit. Inschrijven vanaf 13.15 uur. Stevig schoeisel is aangewezen. Ongevallenverzekering en versnapering inbegrepen. Deze activiteit wordt ingericht door Pasar PLUS - Meetjesland en is voor iedereen toegankelijk: niet-leden van harte welkom!

Vrijetijdsorganisatie Pasar PLUS - Meetjesland richt opnieuw tijdens de winter een reeks van vier begeleide groepswandelingen in. Van december 2017 tot en met maart 2018 kan je telkens op zondagmiddag meewandelen in de natuur of het landelijk landschap in of rond het Meetjesland. De wandeling zijn 7 tot 10,5 km lang en kennen grotendeels een verloop in de natuur en langs trage wegen. Onderweg wordt een paar keer halt gehouden en kom je enkele merkwaardige dingen te weten over de omgeving. Deze wandelingen zijn gratis voor leden van Pasar. Niet-leden betalen 1,50 euro en gezinnen 3,00 euro. Gratis voor kinderen tot 12 jaar. De inschrijvingen gebeuren ter plaatse, vanaf 13.20 uur. De wandelingen vangen aan om 13.45 uur en eindigen omstreeks 16.30 uur. Er kan meegewandeld worden op 17 december rond Sint-Kruis (Aardenburg, NL), (startplaats Café Zeelandia, Dorpsstraat 24 te 4528 EL Sint-Kruis in Nederland), op 21 januari langs de Zuidlede en reservaat De Eenbes tussen Moerbeke en Eksaarde (startplaats 't Ou Huys, Stenebrug 39 te Eksaarde) en op 18 februari te Hansbeke (startplaats café De Zoete Inval, Hansbekedorp 17).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Francine Calsyn
Toon kaart Sporthal De Berken
Kleitkalseide 109a
9990 Maldegem
zondag 11 maart 2018 van 13:45 tot 16:30
Pasar PLUS - Meetjesland
€ 1,5
pasarplus.meetjesland@gmail.com
0494 03 67 81
www.pasar.be/PasarPlusMeetjesland
www.pasar.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland