Werkzaamheden der Maand

De voormalige wielerpiste, de velodroom in het Koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid was jarenlang de uitvalsbasis voor sportieve werknemers van de elektriciteitscentrale. Echter tijdens de oorlogsjaren deed deze plek door voedselschaarste tijdelijk dienst als lokale moestuin voor de buurt. In het project Werkzaamheden der Maand duiken kunstenaars, Pieter-Jan Verheyen en Mats Wosky samen in dit stukje geschiedenis. Ze onderzoeken de linken tussen immaterieel erfgoed en actuele korte keten-landbouwethiek, anekdotes over tuinieren, de impact van bodemvervuiling en de sociale waarde van volkstuintjes.

Eind juni vestigen Mats en Pieter-Jan zich in Langerbrugge. Als aankondiging voor het project verspreiden ze zaadzakjes in de buurt als knipoog naar het verleden van de piste als volksmoestuin. Wie info, verhalen of beelden met hen wil delen kan ze van maandag 28 juni t.e.m. zondag 4 juli treffen in de werkplek van Konnektor, Burggravenlaan 12, 9940 Evergem.

Na het info-verzamelen ondernemen ze van maandag 16 tot zondag 29 augustus, twee weken lang verschillende acties op de velodroom. Met deze interventies wordt de voormalige moestuin opnieuw ruimtelijk geactiveerd in het heden. Wat kan deze iconische plek van verbondenheid vandaag en morgen betekenen? Ze zijn alvast benieuwd naar jouw suggesties en deelname.

Pieter-Jan en Mats zijn actief op zoek naar bronnen, verhalen en beelden uit deze periode. Kan jij helpen? Stuur een mailtje naar velodroom@konnektor.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koppelingsgebied Langerbrugge
Burggravenlaan 38
9940 Evergem
zondag 12 september 2021 van 10:00 tot 18:00
Konnektor
konnektor.be/project/werkzaamheden-de...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland