Wandeling in het Heidebos te Wachtebeke (7,5 km)

in het Heidebos kom je volledig tot rust. Je kan er eindeloos genieten van een afwisselend landschap met majestueuze dreven. Naaldbos, heide, akkers, het Heidebos heeft alles om de wandelaar naar de zin te maken!
Honden zijn op deze wandeling niet toegelaten omwille van het doorkruisen van en begrazingsblok.

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 7,5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : Parking 2 Heidebos, Heidestraat (of via gps Knokkestraat), 9185 Wachtebeke
Begeleider : Claudine Decloedt (0487/365.157) – claudine@effenweg.be


We starten bij de rode wandeling en breien er een stukje A.S Adventure wandeling aan, zo komen we aan een mooie 7.5 km doorheen het afwisselend landschap. De ondergrond is zacht (turfgrond) , soms een kleine beetje zanderig , dus ideaal om te stappen!
Het wandelpad slingert door het bos en er zijn heel wat open plekken. Na elke bocht beleef je iets nieuws. Beuken, struikhei, brem, dennen en akker een prachtig landschap, zeker nu in de lente!
Tijdens de wandeling zie je misschien de wespendief, een boompieper, een zwarte specht, bijzonder paddenstoelen en prachtige planten en bloemen, zoals hondsviooltje en de kleine leeuwenklauw. We komen ook een 12-tal Galloways tegen, deze runderen begrazen een groot gebied hier in het Heidebos, meteen ook de reden waarom honden niet toegelaten zijn op bepaalde stukken.

Na de wandeling gaan we iets drinken en napraten voor diegene die willen in een brasserie in de buurt.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via claudine@effenweg.be of 0487 36 51 57

Openbaar vervoer
Vlakbij bevindt zich de bushalte “Persijnplein”, deze wordt bediend door :

Bus 76 : De Pinte – Wachtebeke
Bekijk de routeplanner van De Lijn voor gedetailleerde dienstregelingen.

Carpoolen
Geen of moeilijke verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van het vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’ , waar vraag en aanbod kan geplaatst worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Heidebos parking 2
Heidestraat
9185 Wachtebeke
maandag 6 juli 2020 van 14:00 tot 16:30
Effen Weg vzw
€ 2,0
www.effenweg.be/events/heidebos-4/
info@effenweg.be
0472/57.71.19
www.effenweg.be/events/heidebos-4

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland