Wandeling doorheen de vallei van de Oude Kale (8 km)

Deze wandelroute start in Vinderhoute. We bezichtigen enkele prachtige kastelen, een prachtige gerestaureerde molen en wandelen we in een groot gedeelte van de Oude Kale vallei met hooilanden en grasweiden, beheerd door Natuurpunt, langs de kronkelende Oude Kale. Graag vooraf inschrijven via onze website!

Schrijf je hier snel en eenvoudig in via onze website!

Afstand : 8 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : Parkeren vlakbij Café De Witten Uil, Dorsweg 17, 9921 Vinderhoute (rechtover sint Bavokerk)
Begeleider : Decloedt Claudine (0487/36.51.57) – claudine@effenweg.be


De vele kastelen in en rond Vinderhoute, waaronder het kasteel Schouwbroek, het kasteel Vinderhoute en het Gavergrachtkasteel, werden in de 19e eeuw gebouwd of verbouwd door rijke industriëlen die ‘op den buiten’ wilden wonen. We wandelen er langs en kunnen een glimp opvangen van deze prachtige gebouwen en tuinen. Kasteel Schouwbroek heeft drie eeuwenoude kastanjebomen staan, een statige dreef en een walbrug. Op de grens van Vinderhoute en Lovendegem wandelen we voorbij de mooie Vlaenderensmolen.

Na dit stukje op verharde maar autoluwe wegen wandelen we het gebied van de Oude Kale vallei in. Even verderop slingert het riviertje Oude Kale zich meanderend door de laaggelegen weiden, graasweiden, hooilanden, oude knotwilgen en broekbossen stappen we door terwijl we het riviertje volgen. Voorbij de Borisgracht is het even klimmen over een veesluis, bestaande uit een omheining met overstapjes. De meeste percelen worden beheerd als dotterhooilanden, in het voorjaar vindt je er een weelderig bloementapijt aan, en tal van vogels en insecten. Na deze wandeling komen we weer aan op de startplaats waar we op het terras van Den Witten Uil kunnen napraten bij een drankje. Voorzie stevig, waterdicht wandelschoeisel.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.beof contacteer rechtstreeks de begeleidster via claudine@effenweg.be of 0487 36 51 57

Openbaar vervoer

Vlakbij de aankomst bevindt zich de bushalte ‘Vinderhoute dorp’ , dit is 260 meter van het vertrekpunt.

Deze wordt bediend door bus 68: Gent Zuid-Vinderhoute-Belzele-Evergem

Bus 3 vanuit Gent Dampoort en overstappen op bus 68 vanaf halte Sint Jacobs
Tram 4 vanuit Gent Sint Pieters en overstappen Halte Gent Rabot op bus 68
Vertrekken aan gent Zuid met bus 68 richting Vinderhoute
Bekijk de routeplanner van de lijn voor gedetailleerde dienstregelingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Sint-Bavokerk Vinderhoute
Dorsweg 6
9921 Vinderhoute (Lievegem)
maandag 16 april 2018 van 14:00 tot 17:00
Effen Weg
€ 2,0
www.effenweg.be/events/oude-kale/
info@effenweg.be
0487 36 51 57
www.effenweg.be/events/oude-kale

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland