Voorlezen aan baby's & peuters - Inge Umans

18 +

Opvoeding

Als je denkt aan voorlezen dan denk je waarschijnlijk aan samen met je kind gezellig met een boekje in een hoekje zitten, waarbij jij het boek voorleest van begin tot einde, met de nodige interactie.

Wie voorleest aan hele jonge kinderen weet dat dit niet de manier is waarop je met hele jonge kinderen de boeken induikt. Baby’s gaan wapperen en flapperen met boekjes, gaan erbij brabbelen en knabbelen, gaan boekjes besnuffelen en knuffelen. Peuters bladeren kriskras door de boeken, herkennen hier en daar iets dat ze enthousiast aanwijzen, … Jonge kinderen gaan met al hun zintuigen op verkenning. Wat is onze rol als ‘voorlezer’ hierin? Hoe gaan wij in interactie met onze baby of peuter? Welke boekjes zijn geschikt en wat verzin ik bij deze boeken?

Deze interactieve workshop is gebaseerd op de basisprincipes van BOEKSTART: We bekijken de leesontwikkeling van kinderen in de voorschoolse periode (0-2,5 jaar); we zoomen in op voorlezen en taalontwikkeling; we bekijken het boekenaanbod en we ontdekken hoe een voorleesmoment thuis een gezellig, intiem en verrijkend (groot)ouder-kind moment kan zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultureel centrum Waarschoot
Nieuwstraat 8
9950 Waarschoot (Lievegem)
zaterdag 2 oktober 2021 van 10:00 tot 11:30
Bibliotheek Lievegem
gratis
bibliotheek@lievegem.be
09 396 23 02
lievegem.bibliotheek.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland