Tentoonstelling: 'Beleven' - over de confrontatie met en comfortabele aanvaarding van ouderdom

Fotografie

Een fototentoonstelling over de confrontatie met en de comfortabele aanvaarding van ouderdom, aftakeling en het onvermijdelijke einde. Te bezichtigen tijdens de openingsuren van Bibliotheek Evergem.
- Maandag 14 - 18 uur
- Dinsdag 10 - 12 & 14 - 19.30 uur
- Woensdag 10 - 18 uur
- Donderdag 10 - 12 & 14 - 19.30 uur
- Vrijdag 10 - 12 & 14 - 18 uur
- Zaterdag 10 - 17 uur

Ons leven is als een snelweg waarover we razen. Als fotograaf sta ik langs de vangrail, licht trekkend aan je mouw en toon ik je deze foto’s: “Op het einde van de snelweg gebeurt dit.”

Wie het voorrecht heeft om oud te mogen worden, wordt onvermijdelijk geconfronteerd met zijn of haar eigen aftakeling. Op zich, een lelijk woord dat er voor zorgt dat we veroudering negatief benaderen. Ouderdom krijgt een onvoldoende gezonde plaats in het leven. We beleven het niet comfortabel. De dood die er op volgt maakt ons vaak droevig, bang. Het hoeft niet zo te zijn.

Ontkenning is als een placebo. Confrontatie kan ons doen nadenken. Aanvaarding leidt tot comfort. We zijn meester over onze eigen perceptie en zijn het aan onszelf verplicht alles uit het leven te halen, zo lang we kunnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Evergem
Bibliotheekstraat 12
9940 Evergem
gratis
bert.potvliege@hotmail.com
0473 465 428
potvliege-photography.webnode.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland