Stoomtreinfestival Maldegem 2019

Erfgoed

Het Stoomtreinfestival verwacht in 2019 letterlijk groot bezoek: stoomlocomotief 29.013 reed in 1966 als laatste stoomloc in België met een reizigerstrein en zal na een lange stilstand weer rijdend te bewonderen zijn op het festival.

Er zullen op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei 2019 7 stoomlocomotieven reizigers vervoeren in rijtuigen uit de jaren ‘30 met pluche zetels of houten banken.

Dit jaar zijn er voor jong en oud ook heel wat miniatuurtreinen, LEGO-treinen, … en een smalspoortrein met open wagonnetjes, van waaruit je de locomotief nog beter ziet.

Er is eten en drinken voor mens en machine, een beurs met spoorboeken en -DVD’s, speelgoed en een expo met moderne treinen en treinsimulatoren.

Het Stoomtreinfestival gaat door in het museumstation van Maldegem bij Brugge en wordt georganiseerd door Stoomtrein Maldegem-Eeklo, een vereniging die zich inzet voor het actief inzetten van stoom- en andere historische treinen als rijdend historisch erfgoed.

Stoomtreinmaldegem bezoek je te Stationsplein 8, 9990 Maldegem en is ook bereikbaar per trein (NMBS Station Eeklo).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Stoomcentrum Maldegem
stationsplein 8
9990 Maldegem
Van za 4 mei 2019 10:00 tot zo 5 mei 2019 18:00
vzw Stoomcentrum Maldegem
€ 15,0
info@stoomcentrum.be
050/71.68.52
www.stoomtreinmaldegem.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland