Repair Café Eeklo met fietsherstel en platentaxatie

Creativiteit

Op zaterdag 10 februari herstelt het Eeklose Repair Café niet alleen kapot materiaal en fietsen maar taxeert ook vinylplaten.
Eén van de doelstellingen van Repair Café is om minder materiaal weg te gooien. De voordelen hiervan zijn bekend: minder afval en goed voor je portemonnee. Maar er is nog een ander voordeel aan oud materiaal want misschien is het iets waard!
Op zaterdag 10 februari kan je op het Eeklose Repair Café niet alleen terecht met je kapot elektrisch of ander materiaal, (parel)kransen, kledij en textiel, er is ook fietsherstel én een eenmalig extraatje.
Je kan deze dag langskomen met je oude langspeelplaten om deze op waarde te laten taxeren. Sinds de opkomst van de cd werden er veel platen van de hand gedaan en wat toen gebeurde was op zijn minst eigenaardig te noemen. Platen werden hebbedingen en stegen gestaag in waarde. Niet alle platen echter, maar sommige wel. Waarom dat zo is en welke waarde hebben, kan je op deze dag te weten komen. Jan De Boever en Jeroen De Baerdemaeker, zelf notoire ‘platenfreaks’, kijken, ruiken en vertellen je of je vinyl iets waard is.
De deuren gaan open om 9.30 uur en iedereen wordt, in volgorde van aankomst, doorverwezen naar een reparateur, naar gelang het te herstellen voorwerp. Na 11.45 uur worden geen voorwerpen meer aanvaard.
Het juiste vervangstuk meebrengen is handig maar als je niet weet wat er scheelt of je twijfelt, is het ook geen probleem. De reparateurs zoeken het uit, staan je bij met raad en daad en herstellen wat mogelijk is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Wijkcentrum De Kring
Zuidmoerstraat 136/8
9900 Eeklo
zaterdag 10 februari 2018 van 09:30 tot 12:00
vzw De Verstelling
Collect 1 point(s)

gratis

deverstelling@gmail.com, repaircafe.eeklo@gmail.com
deverstelling.com
www.facebook.com/de.verstelling.eeklo
www.facebook.com/RepairCafeEeklo

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland