Poetin, de nieuwe tsaar?

65 +

Samenleving

Rusland zucht onder de sancties van de Europese Unie omwille van de rol die Moskou speelt in het conflict met Oekraïne, maar Poetin geeft geen krimp. Hij heeft immers een plan met ‘moedertje Rusland’. Het uiteenspatten van de Sovjetunie in 1991 noemde hij ooit de grootste ramp die Rusland kon overkomen. Misschien wil hij met zijn agressieve politiek de Russen weer het gevoel geven dat ze meetellen in de internationale politiek. Of dat de goede manier is valt te betwijfelen maar Poetin trekt zich van het Westen niets aan, zoals Rusland altijd al een haat-liefde- verhouding met de rest van de wereld heeft gehad.

Met de verkiezing van de Amerikaanse president Trump breekt misschien een nieuw tijdperk aan, want onder Obama was er weer sprake van een ‘nieuwe koude oorlog’. Poetin in zijn blote bast op jacht of als judoka, hij komt graag in het nieuws. Maar er is ook zijn haasje-over met Medvedev als president, de inlijving van de Krim en zijn rol in Syrië en West-Oekraïne. Resultaat: begrijpelijke argwaan van zijn naaste buren, opgedreven waakzaamheid vanwege de NAVO.

Bert De Craene was een kwarteeuw journalist bij de VRT-radionieuwsdienst en samensteller van het magazine ‘Actueel’. Hij werkte ook voor Klara, waar hij documentaires maakte over internationale politiek. Sinds midden jaren ’80 volgde hij de turbulente gebeurtenissen in Midden- en Oost-Europa en de voormalige Sovjetunie. Bert De Craene maakte van nabij de val van de Berlijnse Muur mee en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Uit zijn pen vloeiden onder meer boeken over de ontwikkelingen in Oost-Europa na het afscheid van het communisme en het nieuwe Rusland.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart LDC Zonneheem
Schietspoelstraat 9
9900 Eeklo
dinsdag 20 februari 2018 van 14:00 tot 16:30
LDC Zonneheem
Collect 1 point(s)

€ 4,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 1,0

09 377 02 46
zonneheem@eeklo.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland