OBRA|BAKEN & Konnektor - Ateliers - Tentoonstelling

Meerdere kunstvormen

Tijdens een reeks ateliers werkten Konnektor-kunstenaars samen met de cliënten van het dagcentrum van OBRA|BAKEN. Vertrekkende vanuit de artistieke praktijk van de kunstenaars creëerden ze samen nieuw werk en verkenden ze nieuwe horizonten in Kerkbrugge-Langerbrugge. Tijdens deze tentoonstelling delen we een unieke inkijk in het proces en de samenwerkingen die plaatsvonden tijdens de ateliers. Via onuitgegeven audio-, beeld- en videomateriaal nodigen we je uit om meegenomen te worden in een verrassend verhaal dat de synergie weergeeft tussen cliënt, kunst en kunstenaar.

Ontdek de samenwerkingen van OBRA|BAKEN met de volgende kunstenaars:
• Michiel Soete daagt de webcam van het veerpont uit. Met in scène gezette situaties werkte hij aan een stop-motion film waarin de cliënten de hoofdrolspelers zijn.
• Oan Moonens herontdekte haar onderzoeksgebied, de haven, door de ogen van de cliënten. Samen speelden ze tijdens de ateliers met het medium film. Ze brachten elkaar en de omgeving in beeld, kortweg: een kaskraker.
• Reinout Dewulf nam de cliënten mee op zijn fietskar. Als echte buurtreporters, met een wegwerpcamera in de hand, legden ze alles vast wat interessant of mooi is. Deze dwaaltochten werden samengebracht tot de groepstentoonstelling 'Site/side-seeing in Langerbrugge'.
• Anna Burvenich verzamelde, knipte en plakte samen met de cliënten verder aan het lichtpuntje in de buurt: 'A Wall of Trust'. Ze organiseerden o.a. een enveloppes-ophaalactie in de buurt en verwerkten deze tot bouwstenen van het werk.
• Hanse Cora legde de cliënten en hun lievelings object vast op beeld in een heuse fotostudio. De beelden werden bewerkt en omgevormd tot persoonlijke kerstkaarten.
• Manoeuvre trok zich van de seizoenen weinig aan en bouwden ook in de winter verder aan een grenzeloze camping. In het wasatelier transformeerden ze kampeerartikelen en gevonden voorwerpen tot kaarsen.
• Fotograaf Simen Lambrecht experimenteerde met beelden en chemische ontwikkeling. Met een cyanotype kit werkte hij aan een reeks collages en T-shirt’s.
• Laura Vanborm werkte tijdens meerdere ateliers aan een video- en dans traject. Samen onderzochten ze het vormelijke in landschappen en verschillende bewegingsfrases en daagden hiermee de mogelijkheden van film en fotografie uit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jouw bezoek aan de OBRA|BAKEN & Konnektor – Ateliers Tentoonstelling:

De tentoonstelling gaat door in Buurt’punt Den Hannekesnest, Burggravenlaan 7 in Langerbrugge. Van zondag 12 september tot en met zondag 26 september. Op zondag 12 september nodigen we je uit om mee de tentoonstelling feestelijk te openen!
Openingsuren: woensdag 11:00 – 18:30, donderdag 11:00 – 18:30, vrijdag 11:00 – 23:00 en zondag 14:00 – 23:00.

Op zondag 12 september is er nog veel meer te ontdekken in de buurt, zo is het o.a. opendeurdag van GO! Kunstacademie Evergem in de werkplek, een erfgoedwandeling van de cultuurraad Evergem en verschillende kunstenaarsprojecten van Konnektor in het Koppelingsgebied te Langerbrugge-Zuid.

Meer informatie: www.konnektor.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met dank aan:
• Schakelfiguur en drijvende kracht: Tom Van Dorpe
• Konnektor-kunstenaars: Anna Burvenich, Hanse Cora, Reinout Dewulf, Simen Lambrecht, Manoeuvre, Oan Moonens, Michiel Soete en Laura Vanborm
• OBRA|BAKEN-kunstenaars: Xeverine Couckuyt, Steven De Baets, Scarlett Deliaert, Julie Demeulenaere, Jana De Smedt, Dimitri Everaert, Wouter Kalfsvel, Johan Reynvoet, Bart Scheir, Dirk Van De Velde, Thalien Van Kerckvoorde, Sonia Van Langeraert, Inge Van Ryssel, Manjula Verledens en Janosch Zein

Mede mogelijk gemaakt door: Konnektor, Gouvernement vzw, OBRA|BAKEN, Vlaanderen/Verbeelding werkt en Cera.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Den Hannekesnest, buurt'punt Langerbrugge & Kerkbrugge
Burggravenlaan
9940 Evergem
zo 12 september 2021 van 14:00 tot 23:00 wo 15 september 2021 van 11:00 tot 18:30 do 16 september 2021 van 11:00 tot 18:30 vr 17 september 2021 van 11:00 tot 23:00 zo 19 september 2021 van 14:00 tot 23:00 wo 22 september 2021 van 11:00 tot 18:30 do 23 september 2021 van 11:00 tot 18:30 vr 24 september 2021 van 11:00 tot 23:00 zo 26 september 2021 van 14:00 tot 23:00
Konnektor
gratis
konnektor.be/event/obrabaken-konnekto...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland