Lieve Blancquaert en Greet Jacobs - Misschien Marieke

Ik heb haar te pletter gedacht. Kapot gedroomd. Maar nog steeds zit ze daar, klein en veilig, niet kapot te krijgen. Een meisje. Het is een meisje en ze zeggen dat ze op mij lijkt. Ik lijk op mijn vader, niet op mijn moeder. Als ik heel goed kijk. In slecht licht. Dan zie ik dat. Dan zie ik mijn vader, diep in mijn gezicht.
Met de monoloog ‘Misschien Marieke’ stappen we in het hoofd en de wereld van een pas bevallen jonge vrouw die op het punt staat de allerbelangrijkste beslissing in haar leven te nemen. Voor het project ‘De Kleine Boodschap’ (Theater Aan Zee 2015) schreef Lieve Blancquaert een verhaal over een moeder die haar kind afstaat. Geboeid door deze tekst nodigde Dirk Pauwels haar uit om samen met actrice en theatermaakster Greet Jacobs een monoloog te creëren speciaal voor Theater Aan Zee 2017.
Blancquaert ging hiervoor in gesprek met Oostendse moeders die in kwetsbare omstandigheden leven. Op basis van deze verhalen schreven Jacobs en Blancquaert samen de tekst voor ‘Misschien Marieke’ en gingen ze op zoek naar een theatertaal die hen bindt.
Met steun van TAZ en de Provincie West-Vlaanderen. Per ticket wordt een administratiekost van € 1 aangerekend.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
vrijdag 21 december 2018 van 20:30 tot 22:00
CultuurCentrum De Herbakker
Collect 1 point(s)

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 3,5

tickets@ccdeherbakker.be
09 218 27 27
eeklo.be/cultuurcentrum/programma:387...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland