Lezing | Het Lam Gods, een lectuur vol symbolen

Kunst en kunsteducatie

Om de grote mysteries van het geloof te visualiseren maken de gebroeders Van Eyck in het Lam Gods gebruik van een grondig uitgekiende symboliek. Wie het veelluik wil lezen en begrijpen, moet die middeleeuwse symbolische taal herontdekken en doorgronden. Na een korte historische inleiding tracht deze lezing vooral de diepere betekenis van de verschillende iconografische aspecten van het retabel te

Over het Lam Gods is het laatste woord nog niet gesproken of geschreven. Hoe kan het ook anders met een werk dat bol staat van de middeleeuwse symboliek? De middeleeuwse schilder stelt zich tot doel de gelovigen het christelijke geloof over te brengen. De esthetische waarde van het kunstwerk dient ter ondersteuning van die primaire didactische bekommernis. Om de grote mysteries van het geloof te visualiseren maken de gebroeders Van Eyck in het Lam Gods gebruik van een grondig uitgekiende symboliek. De toeschouwer van vandaag die het veelluik wil lezen en begrijpen moet die middeleeuwse symbolische taal herontdekken en doorgronden. Na een korte historische inleiding tracht deze lezing vooral de diepere betekenis van de verschillende iconografische aspecten van het retabel te ontsluieren. Het kunstwerk onthult immers stap voor stap een samenhangend verhaal over de grote vraagstukken van het geloof en de rol van Christus als redder van de wereld.

In samenwerking met Bibliotheek Lievegem, Gandante vzw

Eugeen Roegiest
Toon kaart Bibliotheek Zomergem
Den Boer 15
9930 Zomergem
di 13/10/20 van 19:30 tot 21:30
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 10,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland