Lezing & Debat: De toekomst van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge

Erfgoed

Deze avond wordt georganiseerd in de context van het project 'Mission Dhuicque' en staat in het teken van een gesprek over het behoud en de herbestemming van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge. Waar in de volksmond wordt gesproken over de centrale van Langerbrugge is het opmerkelijk dat vandaag de Stad Gent aan tafel zit om over de herbestemming te praten. Vroeger liepen de werknemers vanuit het dorp naar hun werk, vandaag staat daar een hek.

De mensen uit Langerbrugge en omgeving gaven hun arbeidskracht aan deze centrale en leerden leven met de nadelige gevolgen van deze industrie. Zo schreven ze geschiedenis. Inmiddels kijken de bewoners al jaren naar de teloorgang van deze industriële icoon. Er werd een mooi park aangelegd maar deze biedt vandaag een gehavend ‘uitzicht op de centrale’. Het Energeia Museum staat in stilte te verstoffen. Nu de ‘ijzeren kathedraal’ om een nieuwe bestemming vraagt wordt het hoog tijd om dit moment aan te grijpen als nieuwe energie voor de toekomst van Langerbrugge! Een plaats waar ook veel Gentenaren vandaag een thuis vinden en het wonen steeds belangrijker wordt.

Op deze bijzondere bijeenkomst in Buurt’punt Den Hannekesnest proberen we o.a. experts uit te nodigen van de instanties die betrokken zijn bij de herbestemming van het erfgoed. Het doel van deze avond is om op een laagdrempelige manier kennis met u te delen en samen antwoorden te vinden op de urgente vragen die hier leven. Goed beheer van erfgoed begint met duidelijke communicatie en haar slagingskans is in grote mate afhankelijk van een betrokken gemeenschap. Uw aanwezigheid bij deze avond maakt het verschil!

Vragen, tips of suggesties kunt u alvast sturen naar: missiondhuicque@konnektor.be

Volg 'Mission Dhuicque' via Facebook: https://bit.ly/3lNvlWE en Instagram: https://bit.ly/3o3A9Kf
Meer informatie vind je op de website van Edwin: https://bit.ly/3i3dHgv

--
Jouw bezoek aan 'De toekomst van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge':

'De toekomst van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge' gaat door op zaterdag 23 oktober, om 20:00 in Buurt’punt Den Hannekesnest – Burggravenlaan 7 te Langerbrugge.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koppelingsgebied Langerbrugge
Burggravenlaan 38
9940 Evergem
zaterdag 23 oktober 2021 van 20:00 tot 22:00
Konnektor
gratis
konnektor.be/event/de-toekomst-van-de...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland