Kennismaking met architectuur- en interieurstijlen

18 +

Erfgoed

Wandel je geïntrigeerd langs historische gebouwen en neem je graag de tijd om alles grondig te bekijken? Ben jij degene in het reisgezelschap die elke kerk wil binnengaan en met veel interesse gevels bekijkt? Is een stoel, deurkruk of decoratiestuk voor jou meer dan een gebruiksvoorwerp? Dan is deze kennismakingscursus iets voor jou! Aan de hand van interessante voorbeelden leer je gericht kijken, stijlen herkennen en benoemen wat je ziet. Zo verwerf je basiskennis om gebouwen en interieurs te situeren in tijd en ruimte.

IOED Meetjesland en Erfgoedcel Meetjesland organiseren samen enkele erfgoedopleidingen. Voor deze dubbele mini-opleiding over meubel- en architectuurstijlen nodigen we docent Dirk Laporte uit. Laporte is kunsthistoricus met specialisatie in bouwgeschiedenis, interieurgeschiedenis en monumentenzorg en was van 1990 tot 2019 opleidingscoördinator van de opleiding erfgoedstudies aan Universiteit Antwerpen. Hij doceert er o.a. stijlanalyse toegepast op historische gebouwen.

We raden sterk aan om deel te nemen aan beide opleidingsavonden. Exterieur en interieur van gebouwen kan vaak niet los van elkaar gezien worden. In de eerste les maak je kennis met enkele basisbegrippen en stromingen uit de kunstgeschiedenis. Daarna wordt de kennis toegelicht en geïllustreerd aan de hand van voorbeelden.

De opleiding wordt gegeven via Teams. Na inschrijving ontvang je een link.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart COMEET
Pastoor de Nevestraat 8
9900 Eeklo
ma 8 maart 2021 van 19:00 tot 21:00 ma 15 maart 2021 van 19:00 tot 21:00
gratis
https://forms.gle/oSS4eKZrk2iffaAa7
info@comeet.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland