" Is dit nu de Islam?"

De jonge Gentse imam Khalid Benhaddou strijkt op vrijdag 16 maart 2018 neer in Waarschoot voor de lezing ‘Is dit nu de Islam?’.

Benhaddou werd reeds op zijn achttiende imam en is nu, tien jaar later, ook de populairste en nagenoeg invloedrijkste. Recent nam hij nog de Prijs voor Mensenrechten in ontvangst. Hij is een eigentijdse stem in de Vlaamse moslimwereld en de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’, die de westerse democratische regels en waarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran. Naast imam is hij ook coördinator van het Netwerk Islamexperten dat de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegengaat en bracht hij het boek uit ‘Is dit nu de islam?’. De activiteit kadert in De Nacht van de Geschiedenis. Het Cultureel Centrum in de Nieuwstraat 8 in Waarschoot vormt het decor. De lezing is een organisatie van Davidsfonds, Gezinsbond, vtbKultuur, Heemkundig Erfgoed, Historisch Lieveland, Davidsfonds Gewest Meetjesland en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Waarschoot.

Toon kaart Cultureel Centrum
Nieuwstraat 8
9950 Waarschoot
vrij 16/03/18 van 20:00 tot 22:00
Gezinsbond Waarschoot
€ 6,0
voorzitter@gezinsbondwaarschoot.be
0476453165
www.gezinsbond.be/waarschoot

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland