Inhuldiging monument en historische evocatie 'De Bevrijding 1918-2018'

Onder impuls van het Gemeentelijke Comité Groote Oorlog 2014-2018 wordt op 19 augustus 2018 aan de oever van het Schipdonkkanaal te Landegem een monument opgericht voor de soldaten die sneuvelden tijdens het slotoffensief van de Groote Oorlog. Op een plaat uit cortenstaal wordt het aanvalsplan van Hulp-Onderluitenant Valère De Boodt in gestileerde vorm afgebeeld. In de voet van het monument zal zich een lade bevinden waarin het hele aanvalsplan wordt verklaard en in die lade zal de lijst liggen met de korte biografie van de 210 gesneuvelde militairen.
Op zondag 19 augustus 2018 wordt omstreeks 11 uur het monument plechtig ingehuldigd door Inge De Bruyne, de kleindochter van Valère De Boodt. De historische evocatie ‘De Bevrijding 1918-2018’ met honderdvijftig soldaten, vijftig paarden en rollend materieel uit 1918 brengt er een groet uit. De colonne rijdt verder via Sint-Martens-Leerne en Bachte-Maria-Leerne om te eindigen op de Markt in Deinze.
Meer info: www.landvannevele.com/nl/herdenking-groote-oorlog en debevrijding.be/about/route/route%2019aug.html

Bron: UiTinVlaanderen.be

Groenzone Brouwerijstraat
Brouwerijstraat 17A
9850 Landegem (Lievegem)
zondag 19 augustus 2018 van 11:00 tot 13:00
Heemkundige Kring Het Land van Nevele
jan.luyssaert@gmail.com

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland