Infoavond dyslexie

Vijf à tien procent van de jongeren is dyslectisch: dit betekent dat zij het moeilijk hebben om te lezen en te schrijven. Maar wat betekent dit in de praktijk?

Op deze infoavond willen we dyslexie vanuit verschillende perspectieven benaderen: zo is er Louisa, een meisje van 13 dat reeds enkele jaren met deze leerstoornis worstelt, al heeft dat haar niet tegengehouden om zich in te schrijven voor de woordlessen van enzoWOORD. Want al is lezen niet altijd gemakkelijk, van verhalen houdt zij wel. Zij brengt deze avond een monoloog waarbij ze uit haar eigen ervaringen put over hoe zij omgaat met dyslexie.

Annemie Desoete is hoogleraar aan de UGent en de Arteveldehogeschool, werkte mee aan de documentaire ‘Studeren met dyslexie’ en onderzoekt vroege kenmerken van leerstoornissen als dyscalculie en dyslexie. Hoe kunnen we dit fenomeen vroeg genoeg herkennen? Zij brengt een objectieve, wetenschappelijke kijk en maakt komaf met vooroordelen.

Graag nodigen wij op deze infoavond iedereen uit die met dyslexie in aanraking komt: leraars, logopedisten, ouders, en alle geïnteresseerden in het onderwerp.

Graag vooraf inschrijven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Bibliotheek Landegem
Stationsstraat 20
9850 Landegem (Deinze)
maandag 10 september 2018 van 20:00 tot 22:00
Bibliotheek Nevele
gratis
bibliotheek@nevele.be
093219270
drive.google.com/open?id=1ayhmic3Iej2...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland