Herbeleef de Middeleeuwen 2019

Tijdens het laatste weekend van april kan je je voor even terug wanen in de middeleeuwen. Kampementen, een straatmarkt, heel wat workshops en animaties en natuurlijk ook de eet- en drinkstands maken er een evenement van voor het hele gezin.

Naast straat- en muziekanimatie gaat er een smeedstage door, kan je zwaardvechters aan het werk zien, een roofvogeldemonstratie beleven of zelf met pijl en boog aan het werk gaan. Daarnaast zijn er ook enkele workshops waaronder houtbewerking en vilten waar je zelf even kan uitproberen.
In de kampementen tonen ervaren reenactors je hoe de middeleeuwer zijn dag doorbracht met ambachtelijk werk of huishoudelijke taken. Natuurlijk moeten ze ook voorzien in hun eigen voedsel dat ze bereiden boven een houtvuur.
Bij de editie van 2019 willen we nog meer dan voorheen de nadruk leggen op de ambachtslui die deelnemen aan de kampementen en straatmarkt. Hiertoe startten we een samenwerking op met de mensen van het lokale erfgoedcomitee.
Er zijn voldoende voedselstands aanwezig om iedereen te laten genieten van een heerlijk hartig of zoet maal. De bars worden uitgebaat door lokale verenigingen die hiermee hun kas spijzen maar toch gezinsvriendelijke prijzen hanteren.

Het hele evenement is op zich gratis, voor enkele activiteiten (vilten, boogschieten, grime, gekke kapsels, ...) wordt echter een kleine vergoeding gevraagd waarmee enkel de onkosten worden vergoed.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart dorpscentrum
Pieter Bladelinplein
9992 Middelburg (Maldegem)
Van za 27 april 2019 00:00 tot zo 28 april 2019 23:59
Herbeleef
gratis
www.herbeleef.eu

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland