Heeft het zin om fairtradeproducten te kopen?

Samenleving

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de wereldhandel eerlijker verloopt? Prof. Jan Orbie geeft ons een overzicht van de verschillende visies op eerlijke handel en hoe deze best gerealiseerd worden. Hij situeert ook de plaats van fair trade producten binnen dit grotere geheel. We maken na de lezing tijd voor jouw vragen.

Chocolade waarvan de cacao door kinderen geplukt is of kleren die in sweatshops gemaakt worden. Het zijn typische wantoestanden die aantonen dat er nog steeds heel wat onrecht en uitbuiting schuilt achter de producten die wereldwijd worden verhandeld en geconsumeerd. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de wereldhandel eerlijker verloopt? Prof. Jan Orbie geeft ons een overzicht van de verschillende visies op eerlijke handel en hoe deze best gerealiseerd worden. Hij situeert ook de plaats van fairtradeproducten binnen dit grotere geheel. We maken na de lezing tijd voor jouw vragen. Oxfam wereldwinkel Lievegem biedt in de pauze een drankje aan.

In samenwerking met Coopuur, Oxfam Lievegem

Jan Orbie
Toon kaart Coopuur
Veldhoek 33
9931 Oostwinkel
di 06/10/20 van 20:00 tot 21:30
Vormingplus Gent-Eeklo
€ 5,0
Inschrijven
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland