Gwen Cresens - The Bobby Dasov Songbook

Toen Gwen Cresens vier jaar oud was, werd hij betoverd door de mysterieuze straataccordeonist Bobby Dasov. Elke dag kruiste hij zijn pad aan de kathedraal op weg naar school. De betovering bleef hangen en werd een allesomvattende passie voor een instrument en muziek. Veertig jaar later gaat Cresens opnieuw op zoek, naar Bobby en zijn muziekjes. Die zoektocht vertaalt hij in dit solorecital: ‘Anitra’s Dans’ uit de ‘Peer Gyntsuite’ van Grieg rijgt zich aan een virtuoze prelude van Bach die uitmondt in een doordachte en genre-overschrijdende improvisatie.

Het publiek mag zich verwachten aan een landing in weemoed van klassieke melodieën over jazz, balkan en braziliana, langs tango en valse musette. Bij Cresens nooit gespeend van humor, noch in muziek noch in tekst.

Klara koos Gwen om in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel de solo-cd ‘Plaisir d’Amour’ op te nemen. Bovendien werd Gwen dit jaar genomineerd voor de Classical Music Awards in de categorie Beste Solist van het Jaar 2017.

Gwen Cresens arrangeerde in het verleden een pak nummers van Kommil Foo en toerde met Raf en Mich langs Vlaamse podia. Nu is hij bij ons te gast met zijn eerste soloprogramma. Per ticket wordt een administratiekost van € 1 aangerekend.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kapel Sint-Jan
Oostveldstraat 1
9900 Eeklo
vrijdag 26 april 2019 van 20:30 tot 22:00
CultuurCentrum De Herbakker
€ 12,0
tickets@ccdeherbakker.be
09 218 27 27
eeklo.be/cultuurcentrum/programma:387...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland