Grimmlachen, door Frank Degruyter

Frank Degruyter vertelt sprookjes van Grimm. Verhalen die de Grimm-brothers opschreven uit de mond van gewone mensen in het Duitsland van 1800 en omtrent. In 1812 brachten zij ‘hun’ sprookjes uit. Sprookjes die er op zeer eigenaardige wijze voor konden zorgen dat de arme boerenzoon trouwde met de mooie prinses, dat de Duivel op zijn plaats werd gezet door een simpele boer en dat de prins ooit een kikker werd om plots weer prins te worden. Je gelooft je oren niet en dat is maar goed ook.
Onder het oppervlak van deze naïeve verhalen zitten echter thema’s die van alle tijden zijn: list en verraad, verlangen en lust, hebzucht en dwaasheid, macht en verdriet. De personages zijn archetypes die je nu tegenkomt in de roddelrubrieken van de boekjes, in de misdaadkolommen van populaire kranten en in de achterkamertjes van de instituten van de macht. Achterkamertjes die net zo goed een boudoir als een sacristie kunnen zijn.
Frank Degruyter vertelt Grimm op zo’n manier dat je in de sprookjes onze wereld en onze tijd herkent. En die wereld en die tijd blijken niet zo fraai...

In het kader van de Culturele Veertiendaagse.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart MUDA Kunstencentrum
Hofbilkstraat 21
9940 Evergem
zo 18 maart 2018 van 11:00 tot 13:00 zo 25 maart 2018 van 11:00 tot 13:00
Theater Strobos
€ 12,0
theater.strobos@gmail.com
0494 308 518

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland