Fotografiecircuit: Maarten Devoldere: Krottegem#City – Verhalen uit de vluchthaven

Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 11 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te laten zien aan een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Op die manier wil het Fotografiecircuit Vlaanderen vooral Vlaamse fotografen, die nog te weinig kansen kregen, een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Kwaliteit en variatie primeren hierbij.

“Van Krottegem zijn”. Een vilein oordeel in het 19de-eeuwse Roeselare.

Als iemand “van Krottegem was”, was iemand sjofel gekleed, een marginaal, met een platte beurs. De commercanten van ’t Oud Roeselare keken de arbeiderswijk met de nek aan. Het is een oud zeer in de stad, met de spoorweg als cicatrice.

De hernieuwing van de stationsbuurt wrikt iets los. Dat station, dat decennialang als een korset van beton en staal de scheiding tussen Krottegem en de stad dicteerde, wordt nu een luchtige doorkijkblouse die tot flirten aanzet.

Maar net als vroeger cultiveert Krottegem 2.0 een eigen identiteit, geboren uit een gedwongen isolement. Krottegem City omhelst dat imago, gebouwd in bescheiden maar degelijke grauwrode baksteen.

Het is een vluchthaven voor wie het achterliggende geluk kan ontwaren. Fotograaf Maarten Devoldere nam zelf ooit zijn toevlucht tot Krottegem. De volkswijk werd een geliefkoosd onderwerp. De beelden van Maarten leunen aan bij het magisch-realisme. Het realisme ligt in Krottegem voor het grijpen. De magie is man-made. 

Contact

Maarten Devoldere, 0494 078 904, e-mail

www.maartendevoldere.be 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Evergem - Stroming
Weststraat 31
9940 Evergem
van 14/05/18 tot 08/06/18 Altijd open
gratis
cultuurcentrum@evergem.be
09 358 51 00

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland