Een leven tussen roofvogels en de natuur

Milieu en natuur

Een boeiende lezing door natuurgids-veldornitholoog Eddy Gadeyne

Vogels, en bijzonderlijk roofvogels, hebben altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld. Reeds als kleine jongen keek ik enorm op naar de toen nog zeldzame buizerds,valkjes en kiekendieven in mijn geboortestreek. Ik zag ze zelfs opnieuw overal opduiken en verschijnen. Tijdens ruim vier decennia klommen ze vanuit een diep dal om nu vandaag opnieuw terug overal op te duiken, opnieuw te broeden en met ons samen te leven.

Roofvogels zijn onze levende ambassadeurs van ons landschap en onze natuur en kunnen ons laten zien hoe wij met deze mooie planeet omgaan...
Dit is het verhaal dat ik kom brengen, gedurende een twee uur durende voorstelling met de mooiste beelden van onze eigen roofvogels en uilen, en ander heerlijk gevogelte uit eigen streek.

Want dit is niet zomaar een verhaal: het gaat om heel wat meer dan alleen maar roofvogels, maar vertelt immers ook iets over onze landschappen en biotopen, onze vogels van dichtbij huis en ... ons als mensen.
Op het eind van de voorstelling stel ik jullie ook graag mijn nieuwste boeken voor.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek
Burgemeester J. Chalmetlaan 50
9060 Zelzate
donderdag 22 februari 2018 van 20:00 tot 22:00
gratis

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland