Douglas Firs en Lydia Cole

Pop en rock

‘Hinges of Luck’ is een nieuw hoofdstuk voor Douglas Firs. Frontman Gertjan Van Hellemont schreef de meeste songs van de nieuwe plaat in het najaar van 2016 in Montréal, Canada. De man was er helemaal alleen en zonder een echt plan naartoe getrokken.

Eenmaal terug op het Europese vasteland verzamelde hij zijn band om de nummers op te nemen: broer Sem op piano en wurlitzer, Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) op bas, en nieuwkomers Laurens Billiet op drums en Senne Guns op synths. Voor de mix kon hij Kevin Ratterman strikken, die eerder al werkte voor Ray Lamontagne en My Morning Jacket.

Het resultaat is opnieuw een mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock zoals we die kennen vanop voorgangers ‘Shimmer and Glow’ en ‘The Long Answer is No’, maar het geluid is door de dromerige synths een paar planeten opgeschoven.

Support door Lydia Cole, een Nieuw-Zeelandse singer-songwriter die tegenwoordig in Berlijn verblijft. Haar tweede album ‘The Lay of the Land’ is uit sinds februari 2017. Ze verzorgde in het verleden al voorprogramma’s van Ed Sheeran, José González en M. Ward.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
vrijdag 16 maart 2018 van 21:00 tot 23:59
Muziekclub N9
Collect 1 point(s)

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 3,75

apps.ticketmatic.com/widgets/n9/addti...
n9.be/nl/concerten/concert/douglas-firs

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland