Curve Bowl

Curve bowls werd in 1986 in Vlaanderen geïntroduceerd door Jane Morgan, een Engelse bowlskampioene die zich in Limburg vestigde. De naam "curve bowls" is ontstaan bij het oprichten van de bowlssport in België, waar indoor op korte mat (short mat) wordt gespeeld. Dit is een langwerpige mat van 14 op 1,82 meter. Internationaal wordt de naam short mat bowls gebruikt voor deze sport.
Op de groene mat met een blok in het midden (waar omheen gespeeld moet worden), wordt met een kunststofbowl naar de jack, een kleiner bolletje, gemikt. Specifiek is dat het zwaartepunt van de bollen niet in het midden maar opzij ligt. Wanneer de bol zijn snelheid verliest, beïnvloedt dit zwaartepunt de baan van de bol. Dit heeft een bocht (of curve) tot gevolg. Dat effect bekomt men enkel wanneer de bol wordt gerold. Als er hard wordt gespeeld verdwijnt de curve en lopen de bowls recht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sportcentrum Hoge Wal
Guldensporenlaan 34
9940 Ertvelde (Evergem)
Van 20 september 2018 tot 30 mei 2019 (do van 13:00 tot 17:00,
€ 2,0
lydieherman36@gmail.com

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland