Concert New Orleans Night Owls (BE)

New Orleans Revival jazz was een gevolg van WO II. Heel wat Jazzmusici kwamen of in militaire dienst voor de USA, of zorgden voor muzikale ontspanning waar ook Europa voor viel. Zo kwamen op het thuisfront heel wat oudere muzikanten terug in the spotlight te staan. Deze veteranen maakten swingend eenvoudige muziek en veroverden met toernees in de jaren '60 ook de harten in Europa. Europese bands namen deze stijl over en langs een circuit van traditional jazz clubs konden de vele fans van deze stijl decennia lang genieten over heel Europa.

De oudere musici in New Orleans Night Owls werden als adolescenten ook bekoord door de charme van deze eenvoudige stijl. In het 'echte' jazzcircuit was er echter nooit veel erkenning: ooit werd de 'Kid Thomas Band' uit de programmatie van het Paleis der Schone Kunsten geannuleerd...

Thuis in New Orleasn was traditional jazz functioneel entertainement. Naast klassiekers uit de beginperiode kwamen daarom ook hedendaagse tunes op het programma. Dat hield de stijl actueel en swing, country en R&B deden hun intrede.

De beide gasten zijn absolute toppers als het over de New Orleans Revival muziek gaat, maar staan open voor wat New Orleans nu te bieden heeft.
Ole 'Fessor' komt uit Kopenhagen en is generatiegenoot van Arne 'Papa Bue' Jensen. Ook Fessor startte in New Orleans bands, maar zocht wat meer dan enkel naspelen van originele platen. Met allerlei projecten bouwde hij een stevige reputatie op in Europa. In België was hij uiterst zelden. Daarom hoogtijd dat wij deze veteraan aan bod laten komen.
Uli Wunner is reeds lang actief met de band.


Samen met de normale bezetting mag je je aan een stevige band verwachten, met een mix van oude en minder oude melodieën.

Bezetting:
Uli Wunner - rieten
Ole 'Fessor' Lindgreen - trombone
Harry Kanters - piano
Bart Vervaeck - gitaar
Karel Algoed - contrabas
Frederik Van den Berghe - drums
Joris De Cock - trompet

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart café de Strandpaal
Diederikplein 4
9960 Assenede
zondag 18 maart 2018 van 15:00 tot 17:00
Strandpaal 28 vzw
Collect 1 point(s)

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 2,5

reservatie@jazzenede.be
+32 475 297 287

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland