Cinema Westside: Cold War (Polen / Frankrijk / VK, 2018)

Meerdere filmgenres

‘Cold War’ begint in 1949. De dirigent-pianist Wiktor reist samen met de producer Irena door landelijk Polen, op zoek naar jong talent voor een traditioneel volksliederen- en dansgezelschap. Als de blonde zangeres Zula auditie komt doen, valt hij als een blok voor haar talent en schoonheid, ook al doet het gerucht de ronde dat ze net is vrijgelaten uit de gevangenis voor de moord op haar vader. Ondanks hun radicaal verschillende achtergrond en politieke overtuiging is hun verliefdheid niet te stoppen. Maar wanneer het gezelschap ook hymnes van Stalin moet opvoeren, voelt Wiktor zich beknot. Tijdens een bezoek aan Oost-Berlijn beraamt hij een plan om met Zula naar het Westen te vluchten.

Wat volgt is een hartverscheurende en trefzeker geregisseerde liefdesballade die het noodlottige koppel meermaals van Oost naar West en weer terug zal voeren en een periode van zo'n twintig jaar overbrugt. Net als in 'Ida' hanteert Pawlikowski het strakke 4/3-beeldformaat en schildert chef fotografie Łukasz Żal met melancholische zwart-witcomposities die zo mooi zijn dat je ze zou willen inkaderen. (A.I.)

‘Cold War’ won eerder al de Gouden Palm in Cannes en ook de Grote Prijs op het Filmfestival Gent.

Pawel Pawlikowski (regie), met Tomasz Kot, Joanna Kulig, Agata Kulesza, en anderen.

Duur: 84 minuten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Evergem
Weststraat 31
9940 Sleidinge (Evergem)
dinsdag 12 februari 2019 van 20:00 tot 22:00
Cultuurcentrum Evergem
€ 7,0
www.evergem.be/ticketcultuurcentrum
cultuurcentrum@evergem.be
09 358 51 00

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland