Bram Weijters Quartet

Jazz en blues

Pianist Bram Weijters is stevig aan de weg aan het timmeren : recent kwam zijn derde album uit met het internationale kwartet dat hij leidt samen met de Amerikaanse trompettist Chad McCullough. Hij bracht ook een gesmaakt album uit samen met de Canadese zangeres Jaclyn Guillou. En ondertussen zit Bram ook niet stil binnen de vaderlandse jazzscene : recentelijk nieuwe releases van bands waar hij bijspeelt zoals Zygomatik, Eef Van Acker kwartet, Hamster Axis of The One-Click Panther, …
Daarnaast had hij ook eerder al een eigen concertreeks in de Antwerpse jazztempel Rataplan, waar hij internationale en nationale bands en gasten uitnodigt.

Maar wat gebeurt er als hij een eigen Belgische band samenstelt ?
Wel, je krijgt een topbezetting geserveerd van muzikale persoonlijkheden. Elk afzonderlijk zijn het inspirerende bandleaders èn componisten.
We krijgen Carlo Nardozza op trompet, die onder eigen naam enkele albums uitbracht in elk bezetting waar hij speelt steeds schittert als uitbundige, kundige en bevlogen solist. Een andere jonge topmuzikant is drummer (en ex-Hansbekenaar) Lionel Beuvens, die vorig jaar zijn zeer positief ontvangen debuut uitbracht.
Op bas tenslotte genieten we van de ervaren bassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij oa Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet en nu ook met z`n eigen band Zygomatik succes oogst.
Als ze samenkomen levert dat muzikaal vuurwerk op. Niet zozeer op vlak van spectaculaire tricks, maar wel op vlak van eerlijk, doorleefde muziek met een diepe groove en een subtiel samenspel. De band brengt eigen composities van de groepsleden die helemaal in de lijn liggen van Weijters’s pianospel : lyrisch, geworteld in traditie, maar met een modern en pittig randje.

Bram Weijters: piano
Carlo Nardozza: trompet
Piet Verbist: bas
Lionel Beuvens: drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

Arscene vzw
Reibroekstraat 37A
9850 Hansbeke (Nevele)
zaterdag 16 december 2017 van 19:19 tot 23:59
Arscene
€ 12,0
arscene.be/ars_activiteiten.php?id=287

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland