Bram Weijters' Crazy Men

Pianist Koen De Bruyne was in de jaren 60 en 70 sessiemuzikant voor artiesten zoals zijn broer Kris De Bruyne, Will Tura en Johan Verminnen. In 1974 vond hij de tijd rijp om eigen werk op te nemen. Het resultaat is de cultplaat ‘Here Comes The Crazy Man’, vol experimentele jazzrock van de bovenste plank. De plaat vatte de tijdsgeest perfect en bleek van grote invloed te zijn op vele andere (Belgische) muzikanten.

Bram Weijters is pianist en componist. Hij is actief in talloze jazz- en improvisatieprojecten, maar duikt ook weleens op bij bands als Dez Mona en Jerboa. Samen met het kruim van de hedendaagse scene – je herkent muzikanten van onder andere Dans Dans, BRZZVLL, STUFF. en Internal Sun – zal Weijters in het eerste deel van dit concert de tijdsgeest van de jaren 70 verkennen. In het tweede deel interpreteren ze het integrale meesterwerk van De Bruyne.

Vóór het concert vertelt jazzfanaat en -docent Frederik Goossens het verhaal achter ‘Here Comes The Crazy Man’ van Koen De Bruyne.

Deze voorstelling is een samenwerking tussen CC De Herbakker en N9 muziekclub.
Locatie: Zittend concert in CC De Herbakker

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
zaterdag 17 februari 2018 van 20:30 tot 22:00
CultuurCentrum De Herbakker
Collect 1 point(s)

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 4,0

tickets@ccdeherbakker.be
09 218 27 27
app.antigonetickets.be/nl/default/buy...
www.ccdeherbakker.be

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland