Belevingsfietstocht: op sleeptouw met Geuzen en Spanjaarden...

Op 5 mei fietsen we met een gediplomeerde gids doorheen een verrassend idyllisch en merkwaardig landschap langsheen de Belgisch-Nederlandse grens.
Over een afstand van 55 km kan je meefietsen vanaf 's voormiddags tot in de late namiddag en je ontdekt, beleeft en proeft heel wat bijzondere zaken onderweg.

Wat heeft het Meetjesland, de Kreken, het Zwin en geuze te maken met Spanje en Nederland ?
Wel dat kom je allemaal te weten tijdens onze fietstocht op 5 mei 2019. Een begeleide dagtocht van een goeie 55 km.
Onze fietstocht start in Middelburg, stad van Pieter Bladelin, gelegen aan de grens met West-en Zeeuws-Vlaanderen. We nemen zoveel mogelijk trage wegen en maken kennis met pittoreske polderdorpjes, kreken, minder bekende plekjes, dijken, en kanalen. Af en toe houden we halt om je wat meer te vertellen over het "wat", "waarom" en het "hoe"... We picknicken op de internationale vogelluchthaven. Denk eraan je lunchpakket mee te brengen.
Verder fietsen we via bastions en redoutes en laten we ons verwennen op een terrasje. Uiteindelijk houden we even halt in een voormalige Romeinse nederzetting om tenslotte terug te komen naar onze startplaats tussen 17 u 30 en 18 u. En niet te vergeten, onderweg ontvang je heel wat lekkers ....
Wil je erbij zijn, schrijf je in via de webstek www.pasar.be/pasarplusmeetjesland en klik op de rubriek 'ACTIVITEITEN'. Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kanunnik Andrieszaal
Pieter Bladelinplein
9992 Middelburg (Maldegem)
zondag 5 mei 2019 van 10:00 tot 17:30
Pasar PLUS - Meetjesland
€ 7,0
pasarplus.meetjesland@gmail.com
0494 03 67 81
www.pasar.be/pasarplusmeetjesland

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland