AUTISME EN OMGAAN MET VERANDERINGEN

Hoe kunnen mensen met autisme reageren op veranderingen in hun leven? Wat als ze een vertrouwenspersoon verliezen, hoe gaan ze om met ernstige ziekte bij zichzelf of iemand uit de nabije omgeving? Hoe geef je hen slecht nieuws? Hoe verloopt het verwerkingsproces? Wat bij wijzigingen van plannen, schema’s, ideeën? Wat bij verandering op of van school? Hoe zit het met veranderingen op het werk of thuis? Welke handvaten zijn er om mensen met autisme hierbij te helpen? Tips en tricks? Karin Vandewalle is 56 jaar, arts klinisch bioloog, en werkt fulltime in een ziekenhuislaboratorium in Gent. Ze is getrouwd en mama van een dochter van 24 jaar met autisme en een zoon van 21 jaar. Zelf heeft Karin sinds 11 jaar de diagnose van autisme, na een vermoeden van 5 jaar na de diagnose van haar dochter. Karin is vrijwilliger bij VVA omdat zij het beeld van autisme wil bijstellen, omdat ook mensen met autisme die makkelijk lijken te functioneren in onze maatschappij, specifieke noden hebben. Na de getuigenis van Karin is er ruim tijd voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.
Spreekster: Karin Vandewalle

Niet leden: 10€
Leden: gratis

Lid worden: 30€
en het volledige gezin/familie/vrienden/beroepskrachten mogen met dit lidnr gratis komen naar de lezingen. Je kan lid worden via de website https://www.mezelfzijn.be/
of op de avond van de lezing zelf

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Cultuurhuis Safarken
Dr. Jules Persynplein 6, 9185 Wachtebeke
9185 Wachtebeke
donderdag 29 november 2018 van 19:30 tot 22:00
Vlaamse Vereniging Autisme
€ 10,0
vvawachtebeke@hotmail.com
www.mezelfzijn.be
www.facebook.com/vva.regio.wachtebeke

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland