Arte Amanti kamermuziekfestival

Klassieke muziek

Op zondag 11 maart 2018 vindt om 11.00 u het Arte Amanti kamermuziekfestival plaats in de kerk van Poeke. Treden op: het jonge trio Géraldine Clement (fluit), Nina Poskin (viool) en Héloise de Jenlis (harp). De Aalterse gitarist Thomas Langlois zal u vergasten op enkele uitvoeringen op de luit.

De negende editie van het internationale Arte Amanti kamermuziekfestival brengt artiesten naar locaties buiten het reguliere concertcircuit. Naast finalisten van grote internationale wedstrijden en vermaarde kamermuziekensembles biedt het festival ook een podium aan jong Belgisch talent.
Géraldine Clement studeerde met grote onderscheiding af aan de Conservatoria van Gent en Brussel. Ze maakt deel uit van het Kinderkoor en het Jongerenkoor van de Munt waarmee ze al talrijke operaproducties, concerten en cd’s verzorgde en was bovendien ook laureate van de Dutch International Flute Competition. Nina Poskin studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en het Royal College of Music in Londen. Zij was finaliste in heel wat internationale wedstrijden. De Franse harpiste Héloïse de Jenlis studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij behaalde verschillende hoofdprijzen. Gitarist en luitspeler Thomas Langlois behaalde zijn diploma in de hogere graad met grootste onderscheiding bij Jona Kesteleyn. Hij is een product van de Aalterse Academie en genoot verschillende opleidingen die hij met de grootste onderscheidingen volbracht. Hij werd nationaal laureaat op de VLAMO-wedstijd in Leuven.

Géraldine Clement, Nina Poskin, Héloïse de Jenlis
Sint-Lambertuskerk Poeke
Poekedorpstraat 5
9880 Aalter
zondag 11 maart 2018om 11:00
Gemeentebestuur Aalter, cel Cultuur en toerisme
cultuur.toerisme@aalter.be
09 325 22 00

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland