Ansatz der Maschine presenteert 'Burial Songs' (nieuwe datum)

Pop en rock

Vier jaar na Tattooed Body Blues trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Kortrijkse indietronicamuzikant Mathijs Bertel, op een nieuwe plaat ‘Burial Songs’. Afscheid nemen en loslaten zijn de centrale thema’s op de plaat. Het artistieke uitgangspunt van Ansatz der Maschine is niet drastisch veranderd. Bertel en zijn gezellen maken nog steeds elektro-akoestische muziek, waarin alledaagse geluiden steevast in een bevreemdende context worden geplaatst. Naast laptopbeats, synths en elektrische gitaren eisen vooral harp, cello en basklarinet een prominente plaats op in het geluidsbeeld.

Ansatz der Maschine werkte voor ‘Burial Songs’ onder meer samen met componist en producer Valgeir Sigurdsson (zie Björk, CocoRosie en Bonnie ‘Prince’ Billy). Op de plaat hoor je de stemmen van vaste zangeres Sophia Ammann, maar ook van gasten Will Samson en Colin H. Van Eeckhout, de frontman van Amenra.

De kiem van Burial Songs werd gelegd in 2017, toen Ansatz der Maschine een jaar lang aan de slag mocht als artist in residence in muziekclub N9. Live experimenteert Ansatz der Maschine onverdroten verder met surround sound, visuals en belichting.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
zaterdag 20 juni 2020 van 20:00 tot 23:59
Muziekclub N9
Collect 1 point(s)

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 4,5

apps.ticketmatic.com/widgets/n9/addti...
www.n9.be/nl/concerten/concert/ansatz...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland