AFGELAST - Hommelwandeling in het Provinciaal Domein Puyenbroeck

We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten. Dat het belangrijke bestuivende insecten zijn wist je waarschijnlijk al, maar had je al van de lang-tongen en kort-tongen gehoord? Ook leren we je hoe je de verschillende soorten hommels kan herkennen: de Steenhommel, Akkerhommel of Boomhommel zullen geen mysterie meer voor je zijn ... en wie weet krijgen we zelfs zeldzame soorten als de indrukwekkende Rode koekoekshommel te zien!

Rond het sportcomplex Puyenbroeck liggen enkele graslanden en zonnige bosranden met tal van bloeiende planten waar hommels verlekkerd op zijn. De Gewone rolklaver is bijvoorbeeld erg gegeerd onder de Steenhommels, die zeer vluchtig te werk gaan. Rode klaver is favoriet bij de iets tragere Akkerhommels. De Gewone smeerwortel is dan weer een ideale nectar plant voor veel hommelsoorten. Maar niet alle hommels kunnen tot bij die nectar, en zij durven dan wel eens “nectar roven”. Je maakt kennis met de intieme relaties in de omgeving, de iets minder aardige parasieten en kortom, het leven van onze pluizige vriendjes.

Provinciaal Domein Puyenbroeck
Stenenbrug 43
9185 Wachtebeke
za 06/06/20 van 14:00 tot 16:30
Aculea
InschrijvenInschrijven
karel.schoonvaere@gmail.com
0494 62 07 12
www.natuurpunt.be/agenda/hommelwandel...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland